Svein Kåre er leder i Knaben og Fjotland IL og har vært aktiv som utøver og frivillig omtrent siden han ble født i 1972. I alle disse årene har han opplevd å alltid ha lokalbanken ved sin side som en viktig støttespiller. Vi har skapt mye fint sammen opp gjennom årene, helt siden dengang klubbene ble etablert i 1947 og 1969 har banken og idrettslagene øverst i dalen stått sammen.

Tradisjonen fortsetter og det ser man også i dag blant alle de unge skiskytterne som trente på Kvinesdal Stadion mens vi var på besøk en ettermiddag i september. De unge lovende storkoser seg.

  

- Vi jobber så godt vi kan med å rekruttere nye til skiskytinga og har lyst til å ha ett stort og godt miljø med ett tilbud til mange, sier Svein Kåre. Da er det viktig med en trofast og god støttespiller i banken som vi har hatt i alle år. Det er en dyr sport å drive med og vi prøver å gjøre det så billig som mulig slik at flest mulig kan være med, sier ildsjelen fra Stakkeland på Kvinlog.

Fakta og historie KFIL:
Knaben IL og Fjotland IL ble 1. januar 2017 slått sammen til Knaben og Fjotland IL(KFIL). Kvinesdal Sparebank(Fjotland Sparebank før 1986) har siden lagene ble etablert vært lagenes støttespiller gjennom bankens gavefond og sponsormidler.

Fjotland IL stiftet i 1969.
Sverre Kvinlaug var første formann og sentral skikkelse i etableringen. Fotball har vært hovedidretten men klubben har også hatt undergrupper som feks friidrett og ski. Sverre var som kjent far til Per Sverre Kvinlaug som idag er ordfører i Kvinesdal kommune.

Knaben IL ble stiftet i 1947 og har primært hatt ski som hovedgren. Det første skirenn en kjenner til på Knaben gikk av stabelen i 1918. Så her bygger dagens skiskyttere på lange skitradisjoner i bygda. Lars Knaben var formann for Knaben IL når det vart skipa. Lars er far til Arne Knaben som i dag er administrerande direktør i Volvo Maskin. Arne er også medeiar og grunder i Knaben Via Ferrata.

Kvinesdal Sparebank ser på KFIL som en viktig aktør for hele bygda. Klubben driver idrettsgrener som ikke de andre idrettslagene av naturlige årsaker satser like mye på. Det gjør at KFIL favner medlemmer fra hele kommunen.

Lag og foreninger er en svært viktig faktor for gode oppvekstvilkår og livskvalitet i hele landet. KFIL er ett levende bevis på akkurat dette. 

Som ett lite skråblikk på denne saken så kan man også se at aktiv deltakelse i ett idrettslag også sikrer en viktig ballast i livet, slik at man feks kan ta større oppgaver i samfunnet forøvrig som voksen.

Mattias Stakkeland er per idag den utøveren i KFIL som satser høyest og har ambisjoner om å vinne verdenscupen i skiskyting sammenlagt. At det ikke er bare tomme ord beviste han med NM gull i rulleskiskyting på Voss i 2020. Mattias er sønn til dagens leder av KFIL og kanskje følger Mattias i noen av klubbens forgjengeres fotspor og når sitt hårete mål. Med solid støtte fra klubb, bank og andre er ihvertfall mulighetene tilstede...

I 150 år (1870 - 2020) har vi støttet opp om lokale idrettstalenter og delt av vårt overskudd til ildsjeler og gode samfunnsprosjekter. Det har gitt næring til folk sine drømmer og sørget for utvikling, modernisering og ei levende bygd. Det skal vi fortsette med.
Høsten 1982 støttet banken idrettslaget i Fjotland med to nye fotballmål. Banksjef Tobias Oftedal overrakte sjekk på kr. 8000,- til formann Sverre Kvinlaug.
Høsten 1982 støttet banken idrettslaget i Fjotland med to nye fotballmål. Banksjef Tobias Oftedal overrakte sjekk på kr. 8000,- til formann Sverre Kvinlaug.